Chocolade koekjes bakken

Als je van plan bent binnenkort de keuken in te duiken om zelf koekjes te bakken, denk dan zeker eens aan het maken van chocolade koekjes. De mogelijkheden van zelf chocolade koekjes bakken zijn vrijwel eindeloos. Je kunt kiezen voor de welbekende chocolate chip cookies, maar ook voor chocoladekoekjes met een (dikke) laag hazelnootpasta ertussen. Houd je vooral van de combinatie van chocola met fruit, dan kun je chocolade koekjes bakken met bijvoorbeeld frambozen erin. De mogelijkheden zijn haast eindeloos.Chocoladekoekjes

Wat heb je nodig voor chocolade koekjes bakken?

Als je chocolade koekjes wilt bakken, heb je uiteraard chocolade nodig. Welke chocolade dit is, hangt af van de koekjes die je wilt maken. Zo kun je natuurlijk kiezen voor normale melkchocolade, maar kun je ook prima uit de voeten met pure chocolade. Wil je eens een keer iets heel anders, dan kun je chocolade koekjes bakken met witte chocolade. Vooral in combinatie met kokos is dit een echte aanrader.

Recept voor chocolade koekjes bakken

Natuurlijk hebben wij enkele recepten verzameld, zodat je zelf chocolade koekjes kunt bakken. Probeer bijvoorbeeld eens zelf onze heerlijke chocolate chip cookies te bakken. Dit koekje werd uitgevonden in Amerika, door ene Ruth Wakefield. Ze was bezig met chocolade koekjes bakken, waarvoor ze altijd bakkerschocolade gebruikte. Deze chocolade was echter op, waardoor ze maar besloot een stuk Nestlé chocolade te pakken en te gebruiken. Tot haar verbazing smolt deze chocolade niet, maar bleven er kleine stukjes in het deeg zitten.

Zelf chocolade koekjes bakken

Knort je maag al bij de gedachte aan een heerlijk chocolade koekje, dan is het nu de tijd om je bakspullen tevoorschijn te halen en te beginnen met bakken. Je kunt één van de recepten van onze website gebruiken, maar je kunt uiteraard ook je eigen creativiteit de vrije loop laten. Experimenteer met verschillende soorten chocolade tijdens het bakken van de koekjes. Wat ook leuk is, is om chocolade koekjes te bakken in verschillende vormen of formaten.

Ideeën voor chocolade koekjes bakken

Heb je even geen inspiratie om chocolade koekjes te bakken, gebruik dan één (of meerdere) van onderstaande tips:

  • Ga voor een pittige variant en voeg wat cayennepeper aan het deeg voor de chocolade koekjes toe
  • Druk een aantal M&M’s in het deeg en bak deze mee in de oven
  • Vorm met een spuitzak hele dunne streepjes over de chocolade koekjes, bijvoorbeeld met gesmolten witte chocolade
  • Voeg eens een handje gehakte pecannoten, walnoten of hazelnoten toe aan het deeg

We hebben ook enkele recepten geschreven voor het bakken van chocolade koekjes.

Meer weten over chocolade koekjes bakken?

Wil je meer weten over de informatie op onze website, neem dan gerust contact met ons op of laat een reactie achter op onze website. Wellicht heb je onlangs zelf chocolade koekjes gebakken en wil je dolgraag jouw recept met iedereen delen. Stuur het gerust (liefst inclusief wat foto’s) naar ons op, zodat we jouw recept kunnen plaatsen. Ook voor al je overige opmerkingen geldt: neem gerust contact met ons op als je iets wilt delen over chocolade koekjes bakken.