Wees eens creatief: vogelnestje van chocolade

Het oog wil ook wat: Verras je familie, vrienden of andere tafelgenoten met een vogelnestje van chocolade.

Hoe dat moet? Ik leg het hier uit.

Voor het nagerecht  wilde ik chocolade vogelnestjes maken. Ooit ergens gezien op TV, en dat zag er makkelijk uit.

Ik vond een paar mooi bolle vlaschaaltjes en bekleedde deze met bakpapier.
Het leek me leuk om witte en bruine chocolade door elkaar te gebruiken. Het was de bedoeling om eerst witte chocolade te smelten en dan kris kras laten druipen over het schaaltje.
Dat viel dus al tegen. Op de een of andere manier begon het witte chocolade lichtjes te klonteren nadat het gesmolten was. Het idee om dus kris kras chocolade over de bolling te laten lopen ging dus niet lukken.
Uiteindelijk maar gekozen om gewoon een beetje wat chocolade uit te smeren en na het uitharden wat bruin er bij te doen. Als je het idee van mooie lijntjes weglaat, lijkt het nog wel wat.
Vervolgens de schaaltjes in de koelkast gezet (op bakpapier, wel zo handig voor nadruppelen).

Chocolade
Chocolade verrassing recept

Na een uurtje heb ik bruine chocolade gesmolten. Wederom was het toch niet vloeibaar genoeg, want ik het enigzins hetzelfde probleem.
De bruine chocolade heb ik links en rechts er op en naast geboetseerd zodat het nog een kunstzinnigs iets zou kunnen worden.
Uiteindelijk is het nog redelijk goed gekomen: ik heb de nestjes gebruikt om een bolletje gefrituurd ijs in te leggen en zo op te dienen en dat zag er nog best wel leuk uit.

Tips:

  • Chocolade kun je het beste au bain marie verwarmen. Vroeger heb ik hier vaak mee lopen klungelen, bij gebrek aan een au bain marie pan, totdat ik erachter kwam dat ik eigenlijk het nodige gereedschap al in huis had: een mosselpan! Een mosselpan is ideel om iets au bain marie te verwarmen.
  • De chocolade smelt snel in je handen. Het is dus handig om de schaaltjes en bakpapier eerder te verwijderen en dan weer even terug te zetten in de koelkast, in plaats van deze handelingen allemaal tegelijk bij het gereed maken van het gerecht.

Plaats een reactie